2010/2011: Seminarer om efterværn

Seminar om efterværn

Departementet sætter fokus på overgangen til voksenlivet for anbragte unge på to seminar om efterværn i Ilulissat i 2010 og i Qaqortoq i 2011.

For at skabe bedre trivsel og muligheder for anbragte børn, afholder departementet i 2010 og 2011 to seminarer om efterværn. Målet er at udveksle viden om efterværnsordninger og praksis – det vil sige, hvordan man sørger for, at anbragte unge får den nødvendige støtte, når de bliver myndige og skal tage vare på sig selv.

Erfaringer viser, at mange unge fortsat har behov for støtte i deres uddannelse, praktik og arbejde, efter de er flyttet fra deres plejefamilie eller døgninstitution. Desuden vil mange unge have behov for støtte og råd i forhold til sociale netværk, privatøkonomi m.m.

På seminarerne deltager en bred flok af grønlandske og nordiske aktører, der til daglig arbejder med børn og unge. Der er blandt andet indlæg fra Piareersarfiit, et grønlandsk børnehjem og en tidligere anbragt, der fortæller om sine erfaringer med efterværn. Endvidere er der en række indlæg om viden og erfaringer fra Norge og Danmark. Se oplæg m.m. fra Ilulissat på den underliggende side.

Se invitation (Ilulissat)

Se invitation (Qaqortoq)

Læs åbningstalen (Ilulissat)