Jagten

 

Til forskel fra de hidtidige kampagnetiltag er det nyeste skud på stammen rettet mod børnene. Brætspillet Jagten er designet til folkeskolens 5. og 6. klassetrin og henvender sig derfor til fremtidens sejlere.

Sammen med 80 forventningsfulde elever lancerede IAAN den 19. oktober brætspillet Jagten. Spillet blev godt modtaget af de fremmødte elever, og ved bordene var der spænding om, hvem der skulle vinde en udgave af spillet.

Spillet er specielt designet til Grønland. Både spillepladen samt spørgsmålene om søfartssikkerhed er derfor ganske genkendelige. For at vinde spillet skal du nedlægge byttedyr såsom hvalrosser, isbjørne og moskusokser. Men en god jæger gør det ikke alene. Du skal også have det rette sikkerhedsudstyr. Ellers risikerer du at blive slået tilbage til startøen.

Kombinationen af jagt og sikkerhed appellerede til eleverne. Især drengene havde svært ved at sidde stille, når der skulle skydes. Genkendeligheden og spændingen er netop det gode ved spillet, mener spiludvikler Christian Kirk Muff. Han påpeger, at han kender mange børn, der er grønne af misundelse, når de hører om de muligheder, som grønlandske børn har for jagt og unikke naturoplevelser.

Jagten er udviklet i samarbejde med Empati. Ideen til spillet kommer fra lærere Jørgen Thompsen og Morten Vittrup.