Sikkerhed til søs

AjunngiLars og KakkaLine

 

Selvstyret arrangerer hvert år en kampagne for Sikkerhed til søs.

I år har kampagnen handlet om tegneseriefiguren ”AjunngiLars”. Den er blevet vist på KNR-TV og i biograferne, og budskabet er blevet spredt på de sociale medier via Instagram og www.youtube.com. Facebookbrugere har også fulgt med i kampagnen på siden www.facebook.com/AjunngiLars/. Der er 4.063 Facebook brugere, der har trykket på ”Like”, for at følge med i hvad der rører sig på siden.

Der blev blandt andet vist otte animationsvideoer på siden www.imaani.gl, der er rettet mod de unge. Ud af de otte videoer er der to korte videoer, der indeholder konkurrencer.

Et forelsket kærestepar AjunngiLars og KakkaLine sejler med en jolle, og hver gang de sejler ud, sker der farlige ting i form af en mindre ulykke, fordi de ikke er forsynet med det rigtige udstyr. AjunngiLars har ikke styr på noget til søs, og det vil kæresten ikke finde sig i. Du kan se hvordan deres ture på havet ender i de korte videoer på hjemmesiden www.imaani.gl, som også indeholder gode råd om sikkerhed til søs.

Kampagnen ”AjunngiLars” blev blandt andet fremvist i forbindelse med den største Arktiske konference ”Arctic Circle”, der blev afholdt i oktober 2016 i Reykjavik i Island. 

Naalakkersuisoq for Bolig, Byggeri og Infrastruktur Knud Kristiansen kunne ikke deltage i konferencen, men hans tale blev optaget og vist på storskærm på konferencen.

Du kan læse hele talen af Naalakkersuisoq Knud Kristiansen ved at klikke her

Du kan se hele Naalakkersuisoqs tale på videoklip:

 

 

Du kan også læse mere om Selvstyrets kampagner på dette link http://www.imaani.gl/da/Kampagner.