Pulje til støtte for uafhængig research

Pulje til støtte for uafhængig research omkring råstof- og industriprojekter

Med nærværende hovedkonto ønsker Naalakkersuisut at styrke borgernes muligheder for aktiv deltagelse i den offentlige høringsproces. Indenfor bevillingen kan borgere, lokalsamfund og relevante organisationer i Grønland søge midler til at igangsætte undersøgelser og søge rådgivning til afdækning af særlige problemstillinger relateret til konkrete råstof- og industriprojekter samt at afholde møde om projektets påvirkning af samfundet og miljøet. Endvidere kan grønlandske medier søge midler til tilsvarende formål.

Hensigten er, at midlerne i puljen skal kunne anvendes til ovennævnte formål inden for miljøområdet og bredere samfundsrelaterede områder.

Puljen har til formål at sikre, at lokalsamfund og borgere, som bliver berørt af et konkret råstof- eller industriprojekt, kan ansøge om midler til gennemførelsen af undersøgelser eller til at indhente uvildig information om uafklarede problemstillinger eller bekymringer. Puljens midler kan ligeledes anvendes til formål, der skal sikre, at lokalsamfund og borgere, som bliver berørt af et konkret råstof- eller industriprojekt, kan indhente uvildig rådgivning. Ligeledes kan relevante registrerede grønlandske organisationer og grønlandske medier søge om midler til gennemførelse af undersøgelser eller indhentning af uvildig information til et konkret råstof- eller industriprojekt.

Formålet med etableringen af puljen er således at styrke den kvalificerede uafhængige kritiske debat i relation til råstof- og industriprojekter.

Midlerne i puljen administreres af Formandens Departement, således at administrationen af puljen adskilles fra direkte offentlig myndighedsbehandling på industri-, råstof- og miljøområdet.

For yderligere information kontakt Formandens Departement på telefon: 34 50 00 eller pr. e-mail: govsec@nanoq.gl

Ansøgningsskema