Juridisk Faderloese

Her kan i hente bachelor-opgaven ”Konsekvenser for de Juridisk Faderløse – Eksempler på sociale og menneskelige konsekvenser for de juridisk faderløse i Grønland” i vores hjemmeside.

Bachelor-opgaven

Det har været vigtigt for Forsoningskommissionen, at samarbejde med forskellige fagpersoner under deres arbejde, for at hente viden om Grønland. Her har kommissionen inddraget Vivi Noahsen som er en studerende på Ilisimatusarfik i afdelingen Kultur- og samfundshistorie, i deres afdækning af Juridisk Faderløse i Grønland. Vivi Noahsen benyttede de interviews, som Forsoningskommissionen har indsamlet, under skrivningen af bachelor-opgaven. De indsamlede narrative beretninger er i alt 58, 9 ud af dem handler om juridisk faderløse. Formålet med indsamlingen af narrative beretninger var, at deltagerne i en åben form skulle dele deres egne beretninger, oplevelser, værdier og viden fra deres egen synsvinkel. Denne aktivitet skulle bidrage til indsamlingen af den historiske proces i Grønland ved hjælp af aktørernes narrative historier, således at disse kan nedfældes til skriftlige kilder af viden.

Her fortæller Vivi Noahsen om anvendelsen af interviews:

”At skrive opgaven har givet anledning til en bredere forståelse af hvordan det er eller har været at være juridisk faderløs. Jeg valgte emnet da jeg aldrig før havde hørt om det. At høre de interviews er som om at de fortæller direkte til én selv. Man kan ikke undgå at blive rørt af deres oplevelser. Derfor synes jeg at det har været vigtigt at inddrage de berørte personer bag det juridiske. Selvom de interviewede forbliver anonyme, har dette været med til at italesætte den tabubelagte emne om de juridisk faderløse”.