Paamiut 30. marts til 1. april

30. marts 2016

Møder med erhvervslivet og virksomhedsbesøg

 

31. marts i børnenes og ungdommens tegn

Formiddagen blev brugt i sportshallen, hvor skolen havde arrangeret turnering for alle skolebørn. Alle børn små som store talte med formanden for Naalakkersuisut Kim Kielsen, og fortalte en historie hver og ville høre om hvordan Kim Kielsen havde det i Nuuk.

 

Borgermøde i Atuarfik Tuiisaaqs aula 31. marts 2016 kl. 19

Ca. 80 fremmødte borgere deltog i borgermødet.

Formanden for Naalakkersuisut Kim Kielsen indledte mødet med at fremlægge koalitionens politiske målsætninger.

Der var god dialog og borgerne viste stor interesse for at lytte og spørgelysten var høj. Spørgsmålene handlede bl.a. om social- og sundhedsbetjening, trafikbetjening, boligforsyning samt fangst og fiskeri. Lokale spørgsmål omkring nedrivning af gamle boligblokke og forringet borgerbetjening efter kommunesammenlægning fyldte meget. Man kunne ikke se fornuften i at stillinger i det tidligere kommunekontor bare er blevet nedlagt en efter en og at funktionerne ukritisk er blevet flyttet til Nuuk. Der bliver flere og flere der flytter fra byen af den grund, da folk flytter efter arbejdspladser.

Formanden for Naalakkersuisuts budskab til befolkningen er, at Naalakkersuisut under ingen omstændigheder vil acceptere, de tidligere omtalte dystre tal fra Grønlands Statistik, og at han derfor har udråbt 2016 til Børnenes år for at få fokus på børnenes vilkår. Dette er for at understrege at børn er vores vigtigste ressourcer og at Naalakkersuisut har en holdning om at alle børn skal trives og have det godt i vores land.