Ilulissat 8. juni

Ilulissat den 8. juni 2016 eftermiddagsprogram

Formanden for Naalakkersuisut Kim Kielsen mødtes med studerende i Social Pædagogisk Seminarium. Kim Kielsen indledte mødet med at sige, at han finder det vigtigt at høre hvordan de studerende forestiller sig det vil være at arbejde i samfundet helt tæt på den virkelige liv. Han fandt det vigtigt, at høre deres budskab og opfordrede dem til at komme med noget tankevækkende.

Formanden for Naalakkersuisut Kim Kielsen holdt møde med den daglige ledelse og formanden for Halibut Greenland ApS.

Borgermøde kl. 19 i Sermermiut

Der var kun ca. 25 fremmødte til borgermødet.

Til Borgermøderne i byerne Ilulissat, Qeqertarsuaq og Aasiaat var, Nærdemokrati efter kommunesammenlægning, et fast punkt forberedt med involvering af de fremmødte og brug af clickere få svar på stillede spørgsmål. Se præsentationen.

Efter formanden for Naalakkersuisut Kim Kielsens fremlæggelse af Nalakkersuisuts mål i koalitionsaftalen, blev afstemningsudstyrene "clickere" afprøvet. Se resultat fra afstemningerne.

Spørgsmålene fra borgerne handlede bl.a. om social- og sundhedsbetjening, boligforsyning og spørgsmål omkring BSU og tilsynspligt ved renoveringer samt kvoter på fiskeri. Lokale spørgsmål blev stillevet vedr. 5 % reglen i fiskerilovgivningen som bliver omgået af Royal Greenland, da Royal Greenland betaler fiskerens andel. Det emne er afklaret med Royal Greenland og svar derfra er sendt til spørgerne.

Læs pressemeddelelse og se billeder fra turen i nord.