Betalingsjagt og fisketegn

Betalingsjagt

Turister og lokale som ønsker en guidet jagt, kan komme på trofæjagt og betalingsjagt i Grønland ved at købe et arrangement hos de autoriserede betalingsjagtsarrangører.

Der findes i dag omkring 25 autoriserede betalingsjagtarrangører fordelt over hele Grønland. Aktiviteten foregår primært i Kangerlussuaq-området med trofæjagt, primært på moskusokse fra hundeslæde om vinteren og almindelig jagt på moskusokse samt rensdyr om sommeren. Der foregår også trofæjagt i Naternaq i Vestgrønland, Ivittuut i det sydlige Grønland samt Ittoqqortoormiit i Østgrønland. Det er også muligt, at komme på trofæjagt i Nuuk området i forhold til rensdyr og betalingsjagt på harer, sæler og fugle. I øvrige dele af Grønland, er mulighederne afhængig af tilstedeværelsen af betalingsjagtsarrangører.

Betalingsjagtarrangementer udbydes i samarbejde med forskellige rejsebureauer eller individuelt af en autoriseret trofæjagtsarrangør. Hvis du vil på trofæjagt eller betalingsjagt skal du opfylde en række forskellige krav, som du kan finde information om her.

Fisketegn
Turister, herunder gæster til bosiddende i Grønland som ønsker at fiske i forbindelse med deres besøg i Grønland skal erhverve et fisketegn.

Du kan enten købe dit fisketegn i Grønland eller før du kommer til landet. I dette tilfælde kan du læse vejledning på Visit Greenlands hjemmeside.

Hvis du ønsker at købe flere fisketegn, skal du købe dem hver for sig. Du kan betale via bankoverførsel til Departement for Fiskeri, Fangst og Landbrugs konto.
  • Grønlandsbanken (Bank of Greenland)
  • Reg. nummeret er: 6471 - Konto nummeret er: 1002160
Du skal overføre følgende beløb:
A: For et 24 timers fisketegn: DKR 75 kroner
B: For en uges fisketegn: DKR 200 kroner
C: For en måneds fisketegn: DKR 500 kroner
Det er overførselskvittering fra banken, som udgør dit personlige fisketegn. Du skal medbringe den i forbindelse med fiskeri.

Overførslen skal inkludere følgende referencetekst, som også skal være skrevet på din kvittering:
  1. De første 9 bogstaver af dit efternavn – eksempelvis ”Kristians” for Kristiansen
  2. De første 3 bogstaver af dit navn – eksempelvis ”Mic” for Michael
  3. De første 3 bogstaver for (start) måneden du ønsker at dit fisketegn skal gælde fra – eksempelvis ”jun” for juni
  4. Datoen for den første dag du ønsker at dit fisketegn skal gælde fra – eksempelvis ”21”
  5. I dette eksempel bliver referenceteksten således: “Kristians mic jun 21”
Lovgivning
Landstingslov nr. 12 af 29. oktober 1999 om fangst og jagt. Loven angiver bl.a. retningslinjer for ret til fangst og jagt, samt regler for betalingsjagt.


Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 22 af 19. august 2002 om betalingsjagt og –fiskeri fastlægger de nærmere regler og krav for tildeling af autorisation samt krav til udførelse af betalingsjagtarrangementer.