VVM-redegørelsen (Vurdering og Virkninger på Miljøet) for anlægsprojektet ’Vej fra Kangerlussuaq til Kangerluarsuk Tulleq’

Beskrivelse
Qeqqata Kommunia ønsker at etablere en vej mellem Sisimiut og Kangerlussuaq. Kommunen har nu udarbejdet en VVM-redegørelse for den 130 km lange strækning fra Kangerlussuaq til Kangerluarsuk Tulleq. Den resterende vejstrækning til Sisimiut på 20 km behandles i en separat VVM-redegørelse, som er under udarbejdelse.

Det endelige vejprojekt vil være udformet som en grusvej med en bredde på ca. 7 meter inkl. rabat. Langs grusvejen vil der blive etableret rastepladser og toiletfaciliteter. I Kangerluarsuk Tulleq vil der blive etableret en anløbsplads, hvor mindre skibe kan lægge til.

Borgermøder
Qeqqata Kommunia afholder i overensstemmelse med Selvstyrets bekendtgørelse nr. 5 af 27. marts 2013 om vurdering af visse anlægs virkninger på miljøet og betaling for miljø, et borgermøde vedr. VVM redegørelsen. Kommunen vil annoncere sted og tidspunkt for afholdelse heraf i de lokale medier.

Høring
Alle, der må have interesse i projektet opfordres til at afgive høringssvar. Høringen er offentlig og forløber i otte uger fra datoen for offentliggørelse. Modtagene høringssvar vil blive lagt ud på Naalakkersuisuts høringsportal.

Høringsmaterialet består af følgende:

  • Vej fra Kangerlussuaq til Kangerluarsuk Tulleq, VVM-redegørelse.
Høringsfrist: Onsdag den 11. marts 2020, kl: 16:00.

Høringssvar sendes til:
Departementet for Natur og Miljø,
Postboks 1614
3900 Nuuk

Emne:

Miljø

Høringstype:

Miljøvurdering

Departement:

Departementet for Forskning og Miljø

Offentliggjort:

15 januar 16:00:00

Høringsfrist:

11 marts 16:00:00

Høringssvar sendes til:

pan@nanoq.gl