Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Grønlands Selvstyre tilslutter sig, at lov om Center for Cybersikkerhed sættes i kraft for Grønland ved kongelig anordning.

Digitaliseringsstyrelsen fremsender hermed forslag til Inatsisartutbeslutning om Grønlands Selvstyres udtalelse til Anordning om ikrafttræden for Grønland af lov om Center for Cybersikkerhed.

Høringsfristen er 12. februar 2020.

Høringssvar bedes tilsendt til digitalisering@nanoq.gl.

Om Forslaget:
En høj cybersikkerhedstrussel er blevet et grundvilkår i et digitaliseret land. Cyberangreb udgør en væsentlig risiko for Grønland. Det øgede fokus på Grønland og det arktiske område er med til øge risikoen. Dette uanset om et cyberangreb er med kriminel hensigt eller et cyberangreb udført af en statslig aktør.

I samarbejde med Center for Cybersikkerhed ønsker Naalakkersuisut at være med til at understøtte et højt informationssikkerhedsniveau i den informations- og kommunikationsteknologiske infrastruktur, som vores samfundsvigtige funktioner er afhængige af. Med forslaget ønsker Naalakkersuisut at tilmelde sig Center for Cybersikkerheds netsikkerhedstjeneste.

Emne:

Digitalisering

Offentliggjort:

15 januar 09:33:00

Høringsfrist:

12 februar 00:00:00

Høringssvar sendes til:

digitalisering@nanoq.gl