Gå til sidens indhold
  1. Del link

AnsÌttelse af ny direktør for Pinngortitaleriffik

Sendes af: Departement for Landbrug, Selvforsyning, Energi og Miljø

Josephine Nymand bliver ny direktør for Pinngortitaleriffik.

Naalakkersuisut har, efter Klaus Nygaard har valgt ikke at fortsætte i stillingen, besluttet at ansætte Josephine Nymand som ny direktør for Pinngortitaleriffik. Hun er på tidspunktet ansat som afdelingschef for Miljø og Råstoffer i Pinngortitaleriffik, en stilling som hun har bestridt siden 2014. Hun er ligeledes forkvinde for Forskningsrådet.
I Grønlands Forskningsråd har Josephine Nymand løbende arbejdet for at forankre grønlandsk forskning, samt arbejdet for at sikre, at den internationale forskning, der finder sted i Grønland, er til gavn for det grønlandske forskningsmiljø og samfund.

Josephine Nymand er uddannet biolog og har en ph.d. fra Københavns Universitet. Josephine har arbejdet som forsker i mange år og har en ledelsesuddannelse indenfor ledelse.

“Jeg er glad for, at vi kan ansætte Josephine Nymand. Hun er dygtig og kendt både i den grønlandske og internationale forskningsverden. Hun har en stærk profil og flere års ledelseserfaring, strategisk tænkende og god til at skabe resultater”, siger Naalakkersuisoq for Landbrug, Selvforsyning, Energi og Miljø, Kalistat Lund.

“Desuden vil jeg takke Klaus Nygaard for sit arbejde for Pinngortitaleriffik og det grønlandske samfund. Han formåede, at være i stillingen i over 30 år”, siger Kalistat Lund.

Josephine Nymand tiltræder stillingen den 1. September 2023.

For yderligere information kontakt: Departementschef i Departementet for Landbrug, Selvforsyning, Energi og Miljø, Natuk Lund Olsen,
tlf.: +299 34 64 76, e-mail: natl@nanoq.gl