Gå til sidens indhold

Departement for Udenrigsanliggender, Erhverv og Handel

Om departementet

Departementet for Udenrigsanliggender, Erhverv og Handel varetager den overordnede planlægning, analysearbejde og administration af politiske initiativer på erhvervs- og handelsområdet. Departementet har ansvar for at sikre gode og stabile ramme- og vækstvilkår for erhvervet i Grønland, bl.a. ved udarbejdelse af strategier og sektorpolitikker på erhvervs- og handelsområdet.

  • Arbejdsomr√•der

    Departementet skal sikre, at Naalakkersuisuts generelle politiske målsætninger på erhvervs- og handelsområdet udmøntes. Forbruger- og Konkurrencestyrelsen understøtter dette arbejde ved at arbejde for velfungerende markeder i et samspil mellem forbrugere og virksomheder.

    Departementet varetager Naalakkersuisuts udenrigspolitik og rådgiver Naalakkersuisut og andre departementer i udenrigs- og sikkerhedspolitiske forhold samt generelle internationale forhold. Departementet har ligeledes ansvar eller medansvar for kontakten med internationale aktører.

    Udenrigspolitikken skal sikre, at andre landes interesse for Grønland og Arktis, omsættes til politiske og økonomiske muligheder for Grønland og grønlandsk erhvervsliv. I arbejdet mod en selvbåren økonomi, er Udenrigstjenestens fokus bl.a. rettet mod handel og generelle rammebetingelser for økonomisk samarbejde med andre lande. Derudover, har Departementet ansvaret for at afvikle eller være involveret i Grønlands forskellige rapporteringsforpligtigelser i henhold til landets forpligtelser under forskellige internationale konventioner, særligt på menneskerettighedsområdet.

  • Organisationsdiagram for departementet

Vivian Motzfeldt

Vivian Motzfeldt

Naalakkersuisoq for Udenrigsanliggender, Erhverv og Handel

Departementschef

Mininnguaq Kleist

Kontakt

Postboks 1601
3900   Nuuk
(+299) 34 50 00

Job i Naalakkersuisut?